ANTEP İÇLİ KÖFTE

Toplam Kazanç 141.52 TL

aMALZEMELER; 4 kişi için

  • ½ Kg Orta Yağlı Kıyma
  • ½ Kg ince, Köftelik Bulgur
  • 250 gr ayrıca yağsız Kıyma
  • 2 adet Kuru Soğan
  • 1 çay bardağı Ceviz İçi
  • 5-10 bağ Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı Yağ
  • tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber

 HAZIRLANIŞI: 

Yağda ince kıyılmış soğan pembeleştirilir, üzerine yarım kilo kıyma konur. Ocakta hafifçe kavrulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine bir çay bardağı çekilmiş Ceviz İçi, kıyılmış Maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon ve Kırmızı Biber konur. Bu İçli Köftenin içidir.Sıcak Suda Islatılmış ince bulgurun içerisine 250 gram yağsız kıyma, tuz, biber, kimyon ve kekik ilave edilir. İyice yoğrulur.

Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslatılmış avuçlar içerisinde yumurta şeklinde yuvarlanır. Ancak üzeri parmaklarla şekillendirilerek, mümkün olduğunca inceltilir.Dolmalık biber gibi içi boş olan bu köftelere hazırlamış olduğumuz iç doldurulur. Ağızları kapatılır.

Kaynamakta olan suya atılır. 20 dakika kadar haşlanır. Sonra sudan çıkarılarak süzülür. 1 yemek kaşığı yağda iki tarafı eşit kızartılır. Servis yapılır.

PÜF NOKTASI:  Baharat seçimi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır.Yine isteğe bağlı olarak, kızartılmadan, sadece haşlanmış olarak yenebilir.

Servis yapılırken ince kıyılmış marul, domates ya da maydanoz ile süslenebilir.

tarafından, 2013-09-12 20:16 tarihinde yazılmış.

konu etiketleri:

Konuya cevap yazabilmen için, giriş yapman gerekiyor!

Yeni konu aç
üye girişi


şifreni mi unuttun? veya yeni hesap aç


zaten üye misin?
en yeni yazılar
Oktay usta puf Kurabiye tarifi

OKTAY USTA PUF KURABIYE TARIFI
Oda sıcaklığına getirilmiş 125 gram margarin 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 yumurta 1 çay bardağı un ¾ su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ile aldığı kadar un İlk önce bir paket kabartma tozu ile yeterli miktarda un derin bir kaba alınır ve güzelce...
STEAK MUSHROOM PİE

STEAK MUSHROOM PİE
MALZEMELER: 1 kg bonfile İki adet orta boy soğan 400 gram mantar Bir diş sarımsak 100 gram gravy sos(Ya da koyulaştırılmış et suyu) Yeterli oranda tuz, karabiber Dört adet milföy hamuru 2 adet yumurta sarısı HAZIRLANIŞI:  Değerli yemek severler ilk işlem olarak bonfileler kuşbaşı şekl...
ZEYTİNYAĞLI DOMATESLİ PATLICAN YEMEĞİ

ZEYTİNYAĞLI DOMATESLİ PATLICAN YEMEĞİ
MALZEMELER: 4 tane orta boy patlıcan 2 tane biber 6 tane orta boy domates 1 adet soğan 1 çay bardağı sıvıyağ pulbiber ve yeterli oranda tuz HAZIRLANIŞI:İlk önce patlıcanları bir güzel közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup ince bir şekilde kıyın. Bu işlemi bitirdikten sonr...
KIREMIT KÖFTE

KIREMIT KÖFTE
MALZEMELER 300 gr kiyma 1 cay bardagi süt 1 paket kabartma tozu tuz, kekik karabiber kimyon ÜZERI ICIN 4-5 adet patates 1 paket krema 2 yemek kasigi tereyagi 1 kase kasar rendesi tuz, karabiber HAZIRLANISI: Köfte icin kaba kiymayi ve baharatlari alip güzelce yogurun. Kiremit kabini ya...

Site Haritası
İletişim
Yandex.Metrica